Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Black Friday slog nya försäljningsrekord i år

Black Friday slog nya försäljningsrekord i år

  • av

Black Friday-helgen är alltid en hektisk tid för återförsäljare, men i år var det särskilt hektiskt. Försäljningsrekord slogs när kunderna strömmade in i butikerna och letade på webbplatser efter de bästa erbjudandena. Förutom den traditionella shoppingen på plats nådde försäljningen på nätet nya höjder, eftersom många återförsäljare erbjöd kraftiga rabatter på sina webbplatser. Den intensiva konkurrensen mellan återförsäljarna ledde till aggressiva priser, och kunderna utnyttjade erbjudandena för att köpa julklappar. Mitt i kaoset var det lätt att glömma bort att Black Friday ska vara en rolig tradition. Men trots trängseln och konkurrensen var det fortfarande gott om människor som roade sig och kom in i julstämningen. Och när allt var sagt och gjort hade detaljisterna också anledning att vara glada: Black Friday var en stor framgång och de ser redan fram emot nästa år.

Hästprodukter var den stora vinnaren under Black Week

Hästprodukter var den stora vinnaren under shoppinghelgen i november, eftersom många köpte dem som gåvor till sina hästar. Hästskor var den mest populära varan, följt av sadlar och därefter brynjor. Det fanns ett brett utbud av produkter, från mycket dyra till mer prisvärda, och många utnyttjade försäljningen för att fylla på med förnödenheter till sina hästar. Hästbranschen är en stor affärsverksamhet, och det är tydligt att många människor brinner för sina hästar och är villiga att spendera pengar på dem. Det kan man enkelt dra slutsatser om när man besöker en av Sveriges största ridsportbutik. När semestern närmar sig är det troligt att hästprodukter kommer att fortsätta att vara populära gåvor. Black Friday var inte bara en framgång för detaljisterna, utan även för kunderna, som kunde hitta bra erbjudanden och köpa varor som de hade velat ha. Eftersom fler och fler människor handlar på nätet är det troligt att Black Friday kommer att bli ännu större nästa år. Konkurrensen mellan återförsäljarna kommer också att öka

Köpte du något på Black Friday i år?

Black Friday är en av årets mest hektiska shoppingdagar, och i år var det inte annorlunda. Återförsäljarna erbjöd stora rabatter på ett stort antal varor, och kunderna kom i massor för att ta del av erbjudandena. Medan många människor njuter av spänningen i samband med Black Friday-shopping, tycker andra att folkmassorna och kaoset är överväldigande. Oavsett om du älskar eller hatar den är det ingen tvekan om att Black Friday är en stor del av den amerikanska konsumtionskulturen. I år, har du trotsat folkmassorna och gjort några fantastiska affärer? Eller stannade du hemma och undvek galenskaperna helt och hållet?

Om ja, vad köpte du och hur mycket spenderade du? Totalt sätt höll svensken hårt i plånboken i år.

Många väljer att spara pengar i stället för att spendera dem på lyxartiklar. Faktum är att en nyligen genomförd studie visade att svenskarna är några av de mest sparsamma människorna i världen. Detta beror sannolikt på den höga levnadskostnaden i Sverige, samt att många svenskar lägger stor vikt vid personlig ekonomi. Trots detta finns det fortfarande några områden där svenskarna är villiga att spendera pengar. Till exempel är svenska konsumenter kända för sin kärlek till kvalitetskaffe och ekologisk mat. Dessutom tenderar svenskar att vara mycket varumärkesmedvetna och de är villiga att betala mer för kläder och andra föremål från välkända varumärken. På det hela taget är svenskarna villiga att spendera pengar på saker som de tycker är viktiga, men de är också försiktiga med sin budget.

Planerar du att köpa något på Cyber Monday?

När julen närmar sig är det många som ser fram emot att dra nytta av onlineförsäljningen. Idag är det Cyber Monday som är en av årets mest populära shoppingdagar efeter Black Friday , och det är lätt att förstå varför. Med bara några få klick kan du hitta fantastiska erbjudanden på allt från kläder till elektronik. Det finns dock några saker du bör tänka på innan du börjar shoppa. För det första bör du se till att göra din research i förväg. Jämför priser och läs recensioner för att hitta det bästa erbjudandet. För det andra, se till att du räknar in fraktkostnader när du beräknar dina besparingar. Och slutligen, glöm inte bort att använda ett kreditkort som erbjuder kontantåterbäring eller andra belöningar för köp på nätet. Genom att följa dessa enkla tips kan du maximera dina besparingar på Cyber Monday och andra utförsäljningsdagar på nätet.

Det är lätt att bli lurad

Är man ingen van internetanvändare kan det vara svårt att veta om det faktiskt är ett bra pris eller om butikerna har höjt priserna precis innan rean för att kunna visa en så stor prissänkning som möjligt. Ny lagstifning gör det nu svårare att lura besökarna. Om butiken visar en prissänkning måste butiken samtidigt visa det lägsta priset de senaste 30 dagarna. På så sätt blir det lättare att även de som inte normalt sätt inte följer prisutveckling på jämförelsesajter också kan vara trygga med att hitta ett bra erbjudanden. Lycka till i jakten på något du behöver.