Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Ledande tillverkare av hjul och länkhjul

Ledande tillverkare av hjul och länkhjul

Hjul tas ofta för givet men de flesta hjul har utvecklats med hög precision av ingenjörer och efter oräkneliga beräkningar och tester. Sverige har en lång tradition av högklassig tillverkning av hjul och länkhjul. Sverige har levererat hjul till den globala marknaden sedan 1900-talet.

Sveriges långa erfarenhet tillsammans med nya och moderna produktionsanläggningar gör att vi kan erbjuda ett omfattande sortiment av högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. Länkhjul tillverkas av olika material såsom nylon, polyuretan, gummi och stål. Valet av material är viktigt för att uppnå önskat resultat när det gäller hållbarhet, belastningskapacitet, ljudnivå och motståndskraft mot slitage.

Sveriges främsta tillverkare jobbar med utveckling och förbättring av produkter för att kunna uppfylla ständigt föränderliga behov.

Fördelar med länkhjul

Hjul och länkhjul erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett populärt val för många arbetsområden. Länkhjul lämpar sig särskilt väl för miljöer där rörlighet och flexibilitet är viktigt. De kan användas i ett stort antal industriella, kommersiella och institutionella tillämpningar. Några av de viktigaste fördelarna med länkhjul är följande:

Rörlighet – Länkhjulen ger förbättrad rörlighet och underlättar förflyttning. Detta är särskilt användbart på områden där det finns begränsat utrymme eller där föremål måste flyttas ofta.

Flexibilitet – Med hjälp av länkhjul kan föremål flyttas snabbt och enkelt, vilket är särskilt fördelaktigt i upptagna arbetsmiljöer.

Säkerhet – Länkhjul bidrar till att hålla arbetstagarna säkra genom att minska mängden manuell hantering som krävs. De skapar också en stabil yta som förhindrar att föremålen glider eller rör sig.

Ledande tillverkare

I dag finns det ett antal ledande tillverkare i skandinaviensom producerar länkhjul för alla typer av tillämpningar. Några av de mest välkända varumärken som köper in länkhjul är Husqvarna, Kockums och Atlas Copco. Dessa företag har en lång historia av att producera högkvalitativa produkter och har högra krav på hjulen för att uppfylla kundens behov och förväntan.

Lyfter vi blicken något ut i Europa finns det fler stora tillverkare som är med och försöker vinna varje ny kunds förtroende. De skandinaviska tillverkarna har flera fördelar som uppskattas av kunderna som förstår att störts inte alltid är bäst.

Även om hjulet uppfanns för över 5 000 år sedan tog det mer än 4 000 år innan länkhjulet uppfanns. Utvecklingen vi har sett sedan hjulet uppfinningarnas uppfinning tog form är tack vare behov, problemlösning och kreativa ingenjörers driv. Tack vare att de har sökt sig till framgångsrika hjultillverkare har utvecklingen kunnat fortsätta. Dagens utveckling handlar mer om hållbarhet och miljö än tidigare där slitage och materialval går hand i hand.

ett historiskt gammalt hjul

De vanligaste materialvalen på hjul

Polypropen och nylon är de vanligaste materialen på industrihjul och apparathjul men även materialvalen är många. Det viktigaste är att materialet har de egenskaper som krävs för tillämpningen. Det finns många olika typer av länkhjul på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. De vanligaste tillämpningsområdena är för vagnar, kontorsstolar, medicinsk utrustning och industrimaskiner. Valet av material är också viktigt eftersom olika material har olika egenskaper. Utöver polyuretanoch nylon används bland anant TPU och TPE.