Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Nya metoder för fastighetsfinansiering med byggnadskreditiv

Nya metoder för fastighetsfinansiering med byggnadskreditiv

Att bygga en ny fastighet är drömmen många har. Det är ett sätt att få precis det hemmet man alltid har önskat och föreställt sig under alla åren. Det kan handla om att bygga drömhuset till familjen men i många situationer handlar det om tt bygga en fastighet med exempelvis lägenheter och butiker. Man har en vision om att det kan vara ett sätt att tjäna pengar. Detta är alltid väldigt kostsamt och kräver i de flesta fall att man behöver används sig av en finansieringslösning. Då är det bra att veta hur man på bästa sättet kan minska kostnaderna som kommer av att bygga en ny fastighet. Fastighetsfinansiering kan vara en djungel och alla olika finansieringslösningar och långivare kan vara avskräckande. Likt på konsumentsidan finns det nu även på företagssidan jämförelsetjänster som ser behovet och tar fram alternativ utifrån det. Räntorna och därmed också kostnaderna kan då bli lite mer överkomliga under byggprocessen.

Genom att välja ett byggnadskreditiv kan man enklare och smidigare bygga det hemmet man alltid drömt om. Under hela byggnadsprocessen kan du då få ett lättare lån som blir mycket billigare än att använda sig av ett traditionellt bolån. Det gör också att man alltid har chansen att upptäcka vilken skillnad det gör att få den ekonomiska hjälpen man behöver. För väljer man den här formen av kredit kan man lättare få hjälp av specialister under hela byggprocessen. Det gör också att man utan svårigheter kan komma igång med byggandet med vetskapen om det inte kostar mer än nödvändigt.

Vad är ett byggnadskreditiv?

Krediter och lån kommer i många former och varianter. Ett byggnadskreditiv är en löpande kredit som har en fast engångskostnad och sedan betalar du bara räntan på de pengar du använt. Det innebär att du inte behöver betala räntan på hela beloppet du kommer att använda för att bygga huset eller fastigheten. Då en byggnadsprocess tar tid kan det innebära att du under vissa perioder inte använder speciellt mycket av pengarna. Samtidigt som du har tillgång till dem om det går snabbare än beräknat. Under den här perioden betalar du inte någon amortering utan enbart räntan.

På det här sättet kan du få tillgång till en smidig och enkel kredit som löser byggnadsprocessen utan en massa extra kostnader. Du kan under byggprocessen redan börja betala av byggnadskreditivet redan innan det omvandlas till ett bolån. Det här är det enklaste och smidigaste sättet att bygga ett nytt hus på och gör det lättare för dig att minska onödiga kostnader. Istället för att stå och betala ränta på hela beloppet betalar du enbart på den summan du har använt. För det ger dig en större chans att verkligen kunna bygga färdigt fastigheten du alltid drömt om till utan onödiga kostnader.

Swedbank förklarar fastighetsfinansiering och byggnadskreditiv på ett bra och pedagogiskt sätt vilket för ett mycket lättare att förstå. Det viktiga är att man läser på ordentligt och är medveten om varje ränta som kan komma att knacka på dörren när det är som minst passand.

Vad händer när huset är färdigt?

När du har använt dig av ett byggnadskreditiv under byggprocessen omvandlas den till ett bolån när huset är färdigt. Det ger dig en större flexibilitet och du slipper även oroa dig över att du inte kommer att ha pengar att betala hela bygget med. För det är grunden till den här krediten, att underlätta hela byggnadsprocessen och de flesta kreditgivare ger även stöd och råd under hela processen. Du kommer på det här sättet att kunna betala för hemmet under tiden det byggs och sedan omvandla krediten till ett bolån.

Många banker som erbjuder krediten ger dig även några år amorteringsfritt efter att du omvandlat ett byggnadskreditiv till ett bolån. Det finns annars ingen skillnad när hemmet är klart utan det är ett helt vanligt bolån. Dock utan att du har behövt betala ränta på de pengarna du inte hunnit använda under byggnadsprocessen. För ett hus kan det innebära många tusenlappar du sparar på att göra på det här sättet mot att använda ett vanligt bolån från början. Ett smidigare och enklare sätt att kunna få det där hemmet du alltid drömt om och som gör allt lite smidigare och enklare under byggnadsprocessen.