Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Skäggoljan banade väg för mannens medvetande

Skäggoljan banade väg för mannens medvetande

Nya branscher och nya målgrupper är företag ständigt på jakt efter. En bransch som har vuxit otroligt mycket de senaste åren är manliga skönhetsprodukter där skäggoljan är en av de ledande produkterna. Den svenska mannen har blivit allt mer medveten om sitt yttre och tar hand om det på ett helt annat sätt än tidigare. För några år sedan om en man stannade framför en spegel och fixade frisyren lite för länge var man fåfäng. Numera är det nästan tvärt om. Detta är ju egentligen inget konstigt i ett jämlikt samhälle som vi lever i nu. Det är bara ett konstaterande att tack vare den är svängningen har många företag kunnat utöka sitt produktsortiment.

Det är lite samma resa som Coca Cola gjorde när man efter Coca Cola light tog fram Coca Cola Zero för att attrahera mannen på ett nytt sätt. Det är samma sak med hårvårdsprodukter. Storsäljaren skäggolja är populär och de med olika goda dofter säljer oftast extra bra. Det är tack vare sociala medier som företagen har blivit mer medvetna om detta och nu försöker att rikta sig till denna nya målgrupp.

Ett företag som har gjort detta på ett mycket framgångsrikt sätt är AXE, som nu även riktar sig till kvinnor med vissa av sina produkter. Men det finns många andra företag som nu börjar tillverka allt fler produkter som riktar sig till män.

Så varför har svenska män börjat bry sig mer om sitt utseende?

Så här har det inte alltid sett ut. Tvärt om. Så sent som för 8 år sen gjordes det en undersökning som Nyheter 24 skrev en artikel om. Artiklen handlade då om att kvinnor bryr sig dubbelt så mycket som män. På bara 8 år har alltså synen på stereotyp mannen förändrats och många män känner idag samma press som många kvinnor känt genom alla tider. Att försöka passa in i någon form av ideal. Det finns flera orsaker till detta. Först och främst är det tack vare sociala medier som vi nu ständigt bombarderas med bilder på perfekt vårdade män. Detta har gjort oss mer medvetna av vårt eget utseende och hur vi kan förbättra det. För det andra är det tack vare jämställdhetsrörelsen som har gjort oss mer medvetna om att det är okej för män att bry sig om sitt utseende. Och sist men inte minst är det tack vare att det numera finns allt fler produkter tillgängliga som är specifikt inriktade på män.

Skäggoljan var en av de första manliga produkterna

Ett riktigt fint skägg kan förvandla en man på många sätt. Dock märker man ganska snabbt att ett skägg inte är helt enkelt att få till så att det ser fint ut. Oftast ser det tovigt och slarvigt skött ut om man inte tar hand om det. På samma sätt som man klipper håret måste man trimma skägget för att det ska se bra ut. Dessutom behöver man ta hand om det och se till att det får både fukt och näring för att växa och se fint ut. Ett riktigt fint skägg som det ser ute på stan är alltid välvårdat och omskött.

Du kan alltid se till att skägget mår bättre genom att använda rätt skäggolja. Det gör att skägget får näring och fukt. Att du tar hand om huden under och ser till att reducera klåda eller irritation. För många känner att det snabbt kan klia när man har ett skägg. Då kan skäggoljan göra att det känns bättre och att du inte hela tiden ångrar valet av att skaffa ett skägg. Precis som med allt annat finns det dock många val att välja mellan. Du vill se till att ditt skägg mår och ser bra ut och då krävs rätt produkter.

Oljan som passar för dig och vårdar skägget

Du ska välja ut en skäggolja för den medvetna mannen som verkligen gör en skillnad. För de kommer i en mängd olika alternativ och varianter. Skäggoljan kan göra färgen mer intensiv och göra att det ser mer glansigt ut. Dessutom vårdar det huden under skägget som oftast kan slitas ganska mycket på grund av väder och vind. Du har dessutom möjligheten att verkligen se till att du kan få ett skägg som du är stolt över. Utan att det kliar och irriterar dig hela tiden för är trots allt inget roligt.

Målet är att hitta det som passar för dina behov och krav. Vill du ha glansigare och få en mer intensiv färg på skägget finns det alternativ som passar för dig. Dessutom finns det alternativ för dig som inte vill ha så glansigt skägg men fortfarande vårda det ordentligt. För oljan gör en stor skillnad och leder till att skägget ser bättre ut. Slutligen kan du känna att du har möjligheten att verkligen kunna få en ett skägg som lever upp till dina krav och behov. För du kan alltid välja det som passar för ditt skägg.

Vad innehåller skäggolja?

Precis som det finns många valmöjligheter att välja mellan finns det också olika skäggoljor med olika ingredienser. Grundläggande är en olja som arganolja eller liknande. Sedan finns det vitaminer och annat som vårdar och bevarar skägget. En del ger större glans och en del mindre glans. Dessutom finns det luktämnen i skäggoljan för att det ska lukta gott. För det är alltid något som gör att du känner dig finare. Att välja rätt skäggolja är väldigt individuellt men den medvetna mannen kan lätt hitta ett alternativ som passar.

Det är i slutändan viktigt att du ser till att du får ett alternativ som lever upp till dina krav och behov. För det ger dig en möjlighet att upptäcka vilken skillnad oljan kan göra. Den minskar flagnande hud och irritation. Samtidigt som den vårdar både skägget och skäggbotten. Slutligen är den enkel att använda då du bara använder några droppar som du värmer upp mellan handflatorna. Sedan applicerar du oljan i skägget och du kan med fördel använda skäggborsten till detta. Du kommer då att märka att skägget ser bättre ut och att det inte längre kliar på samma sätt. Slutligen får du en möjlighet att vårda skägget på det bästa sättet.